preskoči na sadržaj

Osnovna škola A. G. Matoša Novalja

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Dejan Tauzer, 3. 11. 2020.

Poštovani roditelji i učenici,
prošlo je nešto manje od dva mjeseca od početka nastavne godine 2020./2021. i htjeli bismo zahvaliti roditeljima na korektnom i odgovornom odnosu prema situaciji u kojoj se nalazimo.
S ciljem zaštite učenika naše škole donosimo nekoliko preporuka te Vas molimo da postupate u skladu s istima.

• Ukoliko je Vašem djetetu izrečena mjera samoizolacije molimo Vas da o tome pravovremeno obavijestite razrednike. Za učenike se u tom slučaju organizira nastava na daljinu o čemu će Vas detaljnije informirati razrednici.
• Ako postoji bilo kakva sumnja na zdravstvene poteškoće učenika ili nekog drugog u obitelji, s kojim je učenik bio u bliskom kontaktu, najbolje bi bilo potražiti stručno mišljenje liječnika te postupiti u skladu s istim. Ukoliko ste upućeni vi kao roditelji ili netko od vaših bližnjih (s kojima je učenik/ca bilo/a u bliskom kontaktu) na testiranje radi sumnje na COVID-19 preporuka škole je da o tome obavijestite razrednika.
• Nakon svega navedenog također je važno pripaziti na izbjegavanje stigmatizacije učenika koji su možda bili izloženi virusu. Važno je zapamtiti da COVID-19 ne poznaje granice, etničke skupine, dob ili spol. Naša škola potiče okruženje u kojem prevladavaju poštivanje drugoga, uključivost i međusobna podrška. Svaka kriza predstavlja priliku za učenje, razvoj suosjećanja uz istovremenu izgradnju sigurnije i brižnije zajednice.

S poštovanjem,
Aleksij Škunca, ravnatelj
CMS za škole logo
Osnovna škola A. G. Matoša Novalja / Zeleni put 1, HR-53291 Novalja / os-agmatosa-novalja.skole.hr / ured@os-agmatosa-novalja.skole.hr
preskoči na navigaciju