preskoči na sadržaj

Osnovna škola A. G. Matoša Novalja

 > Naslovnica
Vijesti

Prikupljanje pomoći za Osnovnu školu Dvor

Autor: Dejan Tauzer, 11. 2. 2021.

Poštovani učenici, roditelji i djelatnici,  

 

od katastrofalnog potresa koji je pogodio našu domovinu prošlo je više od mjesec dana. Svjedoci smo nesebične podrške i pomoći koju su iskazali svi oni koji su to bili u mogućnosti. Međutim, podršku i pomoć potrebno je pružati i dalje u skladu s vlastitim mogućnostima. I mali znak pažnje u ovim trenutcima nekome znači mnogo. 

Potaknuti brojnim potresnim pričama Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola (u daljnjem tekstu HUROŠ) odlučila je dati svoj doprinos.  

Promišljajući o modelu pomoći HUROŠ se je odlučio za sljedeći model. 

  • Određena županija je zadužena za jednu školu i sve ono što će toj školi biti potrebno bit će izravno komunicirano s tom školom.  

 

  • Do sada je narančastom naljepnicom (privremeno neuporabljivo) označeno 12 školskih objekta, a 9 škola označeno je crvenom naljepnicom (neuporabljivo). Upravo toliko ima i županija. Iz tog razloga je zamišljeno da svaka županija konkretno pomaže jednoj školi. 

 

Sukladno dogovoru određeno je kako će sve škole u Ličko – senjskoj županiji pomagati Osnovnoj školi Dvor. 

U dva navrata su održani virtualni sastanci ravnatelja svih osnovnih škola u Ličko – senjskoj županiji na kojima je prisustvovala i ravnateljica Osnovne škole Dvor Klara Pereković. Sukladno prijedlozima i potrebama učenika Osnovne škole Dvor donesena je odluka kako će se za početak prikupljati isključivo školski pribor za učenike te škole. 

Tekstni okvir
CMS za škole logo
Osnovna škola A. G. Matoša Novalja / Zeleni put 1, HR-53291 Novalja / os-agmatosa-novalja.skole.hr / ured@os-agmatosa-novalja.skole.hr
preskoči na navigaciju