preskoči na sadržaj

Osnovna škola A. G. Matoša Novalja

 > Naslovnica
Vijesti

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Dejan Tauzer, 10. 7. 2020.

Poštovani roditelji I učenici,

8. srpnja 2020. krenule su prijave obrazovnih programa za upise u srednju školu.

Sve informacije su prezentirane učenicima i roditeljima na dva sastanka koja su održana u školi. Također, u Teamsima (virtualni razredni odjeli 8.a i 8.b) svakodnevno se postavljaju nove informacije kao i sve upute vezane uz upise u srednju školu.

Molimo roditelje i učenike da detaljno prouče upute koje su tamo postavljene te da prate virtualne razredne grupe i dalje jer ćete tamo pronaći pregršt bitnih informacija vezanih uz upise u srednju školu!

Na poveznici https://www.upisi.hr/docs/Publikacija_redovni.pdf se nalaze sve informacije koje roditelji i učenici moraju znati u vezi upisa u srednju školu.

  • Također, bitno je istaknuti kako je za pojedine škole potrebna potvrda nadležnog  školskog liječnika ili potvrda medicine rada. To su dva različita dokumenta. Potvrdu školskog liječnika ispisuje naša školska liječnica. U virtualnim razrednim odjelima je postavljena detaljna uputa na koji način doći do te potvrde jer će se one pribavljati preko škole. Navedenu potvrdu, ukoliko je potrebna za određenu srednju školu, morate dostaviti srednjoj školi prilikom upisa te Vas molim da provjerite ako Vam je potrebna te je zatražite na način koji je objavljen u virtualnim razrednim odjelima.
  • Potvrda medicine rada je potvrda koju roditelji sami moraju pribaviti (naša najbliža medicina rada je u Zadru, ali pregled možete obaviti i u medicini rada u bilo kojem drugom gradu). U slučaju da roditelj nema tu potvrdu na dan kada se u srednju školu donose dokumenti, roditelj za svoje dijete može od obiteljskog liječnika zatražiti potvrdu, te nju dostaviti srednjoj školi. Međutim, do kraja 1. polugodišta učenik je dužan obaviti pregled medicine rada te tu potvrdu donijeti u srednju školu.

Još jednom pozivamo roditelje i učenike da prate virtualne razredne odjele u Teamsima!

U prilogu su izdvojeni zdravstveni zahtjevi srednjoškolskih programa za upis kandidata, a odnose se na sve prethodno napisano.

 

S poštovanjem,

Ana Vidas, mag.paed. i educ.phil.
CMS za škole logo
Osnovna škola A. G. Matoša Novalja / Zeleni put 1, HR-53291 Novalja / os-agmatosa-novalja.skole.hr / ured@os-agmatosa-novalja.skole.hr
preskoči na navigaciju