preskoči na sadržaj

Osnovna škola A. G. Matoša Novalja

 > Naslovnica
Vijesti

Priopćenje roditeljima u vezi organizacije rada u razrednoj nastavi u mješovitom modelu nastave

Autor: Dejan Tauzer, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

prije nego što bi se ponovno trebale otvoriti osnovne škole za učenike nižih razreda, HZJZ je objavio upute za sprječavanje i širenje zaraze korona virusa u osnovnoškolskim ustanovama. Upute su vrlo zahtjevne.

Zabranjuje se dolazak djece koja imaju kronične bolesti ili su u kontaktu s kroničnim bolesnicima i osobama starijima od 65 godina, svaki razred trebao bi koristiti svoj WC, a u svakom razredu moglo bi biti najviše devetoro djece i jedan učitelj.

Kada se utvrdi da škola u kojima je predviđen početak izvođenja mješovitog oblika nastave ispunjava sve uvjete propisane od strane HZJZ i MZO, početi ćemo s planiranjem organizacije i provedbe takvog oblika nastave. Povratkom učenika osnovnih škola od 1. do 4. razreda na nastavu u školske ustanove od 11. svibnja, u našem obrazovnom sustavu počet će se provoditi takozvani mješoviti model nastave koji uključuje kombiniranje nastave uživo u učionicama s nastavom na daljinu (od kuće), s tim da svi učenici imaju neke elemente nastave na daljinu – objavilo je  Ministarstvo znanosti i obrazovanja u dodatnim Preporukama koje su Vam dane na uvid na mrežnim stranicama škole.

Prema uputama HZJZ-a, u učionicama ne može biti više od devet učenika u prvom razdoblju od dva tjedna. U preporukama Ministarstva navodi se pak da, ako je broj učenika koji su prijavljeni za dolazak u pojedini razredni odjel prekobrojan i ne postoji mogućnost da se osposobi novi razredni odjel, ravnatelj škole treba postaviti prioritete prema kojima će učenici biti na nastavi u školama od 11. svibnja. Prioritet su djeca čija oba roditelja/staratelja rade izvan kuće i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece.

Isti učitelj će raditi s istim razrednim odjelom cijelo vrijeme ako je to moguće. Učenici u razrednoj nastavi neće u učionicama imati nastavu za predmete koje ne predaje njihov učitelj razredne nastave, to jest Vjeronauk i strani jezik koji će se i dalje izvoditi u nastavi na daljinu. Djeca koja ostaju kod kuće pratit će i dalje nastavu na daljinu u istom obliku kao i do sada. Učenici će u školi u prosjeku provoditi tri do četiri školska sata dnevno.

Detaljne epidemiološke mjere zaštite od zaraze virusom COVID-19 za djecu koja će dolaziti na nastavu u školu nakon 10. svibnja 2020. biti će vam proslijeđene od strane razrednika u kanalima u kojima se odvija komunikacija. Navedene mjere propisuju obveze roditelja prije dolaska djeteta u školu, dolazak učenika i roditelja u školu, boravak učenika u školu, organizaciju nastave u školi, postupanje u slučaju sumnje na zarazu kod djeteta i odlazak iz škole. Uz navedene mjere biti će priložena i Izjava roditelja/skrbnika koju su roditelju dužni potpisati ukoliko ispunjavanju sve uvjete propisane u uputama HZJZ-a i MZO, te će dijete pohađati nastavu u školi nakon 11.svibnja 2020. 

 

Za sve dodatne upite stojimo Vam na raspolaganju.

Ravnatelj

Aleksij Škunca, prof.
CMS za škole logo
Osnovna škola A. G. Matoša Novalja / Zeleni put 1, HR-53291 Novalja / os-agmatosa-novalja.skole.hr / ured@os-agmatosa-novalja.skole.hr
preskoči na navigaciju