preskoči na sadržaj

Osnovna škola A. G. Matoša Novalja

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED

Autor: Dejan Tauzer, 14. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

prenosimo Vam obavijest koju smo jučer zaprimili od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iz dopisa se može zaključiti kako za sada procjene zrelosti prilikom upisa u prvi razred (razgovor u školi) neće biti. Ono što će se sigurno provoditi jest pregled liječnika školske medicine.

Također, zahvaljujemo se svim roditeljima koji su kontaktirali pedagoginju sukladno uputama izdanim na mrežnim stranicama škole. Sve detaljnije upute vezane uz postupak upisa biti će Vam dostavljane na Vašu e-mail adresu.

S poštovanjem,

Ana Vidas, mag.paed. i educ.phil.

 

Dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja prenosim u cijelosti:

Poštovane, poštovani,

vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.

S poštovanjem,

Uprava za odgoj i obrazovanje
CMS za škole logo
Osnovna škola A. G. Matoša Novalja / Zeleni put 1, HR-53291 Novalja / os-agmatosa-novalja.skole.hr / ured@os-agmatosa-novalja.skole.hr
preskoči na navigaciju